Vi hiver oss på den digitale utviklingen og samarbeider i år med Øistein Sørensen ved å kjøre blant annet påmelding og tidtaking i appen QPaws. Dette er et nytt og spennende samarbeid som vi håper vil bidra positivt for deg som deltaker. Selv om vi vil utstyre deltakerne med egne GPS-enheter vil vi også oppfordre deltakerne til å bruke appen til tracking under løpet. Vi oppfordrer også alle påmeldte til å ta i bruk QPaws appen for registrering av vaksiner. Se her for mer info: Godkjenning av vaksiner i QPaws appen (themusher.no)

QPaws er en app for alle aktive hundeeiere. Ikke kun for hundekjørere og sledehundeierne, men for alle. Driver du med barmarksløp, skijoring, agility, ettersøk eller kanskje jakt? QPaws hjelper deg å holde styr på treningene og helseopplyningene til hunden din ved at du kan tracke treningsøkter og legge inn all info du selv mener er nødvendig. Appen kan linkes til andre apper som Strava om ønskelig, og du kan også linke den opp til eksterne enheter som smartklokker og GPShalsbånd for mer spesifikk informasjon om økten. Du kan også tracke treningsøkten kun ved hjelp av QPaws-appen med start- og stoppfunksjonen i appen. Da er løypekart, distanse, fart og tid med mer tilgjengelig i appen ved endt økt.  Noen veterinærer kan også legge inn vaksinasjonsinfo i appsystemet for deg. (Se info i linken ovenfor)

I appen kan du også følge med på løp som pågår og kunne følge enkeltdeltakere i tillegg til å få samlet info om løpet i sin helhet. Det gjelder ikke bare sledehundløp som Femundløpet eller Gausdal Maraton men også nordisk og barmarksløp.

Du kan lese mer om appen her: QPaws (themusher.no)