Løypebeskrivelse

Løypebeskrivelse GM 300 2023:  

Hele løypa er stikket med bambus. I alle kryss er det benyttet egen GM-stikke m. refleks. Dette er en trestikke (11 x 36) med rødmaling på toppen. Denne stikken er det kun GM 300 som bruker. 

1.etappe: Start – Storhøliseter: 145 km

Start: Ut fra Astridbekken, inn på «5 mila» (Hundeløypa til GTHK). Følger denne ned brattbakken, tar til venstre ved Roppa og ut på fv 204 ved Kittilbu. Denne veien er nå brøyta de første 3 km, deretter ubrøyta. Følger denne veien ca 2.5 mil til Lenningen. Her går løypa av til høyre og ut på myrene inn til Svarthammar. Følger treningsløypene til Valdres Trekkhundklubb videre langs ubrøyta vei/myrer til Trollåsen. Fra Trollåsen til Kvitfeten kjøres det på ubrøyta vei og fra Kvitfeten på myrer opp til Vesleskag hvor det er meldepost. Her er det kaldt vann tilgjengelig og mulighet for bruk av halm.

Etter å ha vært innom meldeposten forsetter løypa nordover langs setergrendene, forbi Robølstølen og over fjellet til Skindro. Derfra over isen på Vinstervatnet og inn til høyre på Jotunheimvegen. Følger denne (ubrøyta) opp til Gråhø og videre langs Jotunheimvegen (ca 15 km) til Falkefanger. Fortsetter videre langs Jotunheimvegen forbi Rauskardet, helt fram til vinterparkeringen ved Finnbøle. Her tar man av Jotunheimvegen, holder høyre, gjennom et skogholdt på ca 500 meter og inn på veien opp til Storhøliseter.  Følger denne veien ca 7 km oppover til sjekkpunkt Storhøliseter.

Sjekkpunkt 1 Storhøliseter: Kaldt vann og halm tildeles alle spann. Depot med hundemat/brensel. Nærmeste bilvei er parkeringa på Finnbøle, 7 km unna.  Nærmere beskrivelse av fasiliteter kommer etter hvert.

2.etappe: Storhøliseter – Vesleskag: 70 km

Samme løype tilbake. Jotunheimvegen- Vinstervatnet-Skindro- Robølstølen –Vesleskag

Sjekkpunkt 2 Vesleskag: Kaldt vann og halm tildeles alle spann. Ikke depot.  Nærmere beskrivelse av fasiliteter kommer etter hvert.

3.etappe: Vesleskag-Mål 75 km: Samme løype tilbake. Kvitfeten-Lenningen-Kittilbu-Astridbekken.